Gyakran ismételt kérdések

Az angol világnyelv, az internet, a média, a szórakoztatóipar és az üzleti élet nyelve. Annak, aki beszéli a nyelvet, kinyílik a világ, segítségével jobb munkalehetőséghez juthat, utazhat és tanulhat külföldön. Ráadásul aki angolul már beszél, később könnyebben sajátít el más nyelveket is.

Mivel minden eset más és más, fontos, hogy problémáiddal azonnal fordulj kollégáinkhoz, hogy együtt találhassuk meg a legmegfelelőbb megoldást.

A szintfelmérőnek éppen az a lényege, hogy a meglévő tudást mérje fel. Ha ismétlünk előtte, előfordulhat, hogy nem a tudásszintünknek megfelelő csoportban tanulunk majd. Ha a szintfelmérő eredményével nem értesz egyet, lehetőséged van szaktanárral konzultálni, és közösen dönteni a megfelelő szint kiválasztásáról. A szintfelmérő nem időre történik, ezért kis türelemmel és koncentrálással eszedbe fognak jutni az egykor tanultak.

Nagyon fontos, hogy a kétnyelvű szótárak (pl. Oxford Angol – Magyar és Magyar – Angol) mellett beszerezz egy a tudásszintednek megfelelő egynyelvű szótárt is.
A legismertebb internetes szótárak a szotar.lap.hu internetes portálon találhatók.

Tippünk:
szotar.sztaki.hu
howjsay.com
merriam-webster.com
ldoceonline.com
dictionary.cambridge.org
hu.glosbe.com/en/hu

 • képzési tanácsadást
 • konzultációs lehetőséget
 • részvételt a képzésen
 • folyamatos visszajelzést a tudásszintedről
 • könyvtári szolgáltatást
 • a modulzáró vizsga díját
 • és ennél sokkal többet: tanfolyami kínálatunkban részletes leírást találsz minden képzésünkről
 • írószert
 • jegyzetfüzetet/szótárfüzetet
 • tankönyvet
 • kiegészítő tananyagokat, amelyeket a tanfolyamon kaptál
 • a lelkesedésedet és tudásvágyadat 

Tananyagfejlesztésünk során törekszünk arra, hogy egyensúlyt tartsunk a beszédkészség és a nyelvtani ismeret megszerzése között. Beszédcentrikus oktatási módszerünk révén a nyelvtan használata kiemelkedő szerepet kap nem csak írásban, de szóban is. Előfordulhat azonban, hogy korábban többet foglalkoztál a nyelvtannal, vagy éppen a beszédre volt több alkalmad. Ha kifejezetten csak a beszédkészségedet szeretnéd fejleszteni, nézd meg ajánlatainkat a speciális tanfolyamainknál:
Easy Talking beszédfejlesztő tanfolyam felnőtteknek személyesen vagy online
Tini Talk beszédfejlesztő tanfolyam személyesen vagy online

A szintfelmérés ingyenes, szóbeli és írásbeli részből áll. A szóbeli egy rövid beszélgetés, az írásbeli pedig egy nyelvtanra és szókincsre fókuszáló feladatsor. Írásbeli szintfelmérőnket kitöltheted itt, a weboldalunkon, szóbeli szintfelmérőre előre egyeztetett időpontban Zoomon, vagy személyesen, nyitva tartási időn belül van lehetőséged.

Iskolánk minden alkalommal biztosít számodra kiegészítő gyakorlatokat, de ha szeretnéd bővíteni repertoárodat, a könnyített angol nyelvű irodalom, a nyelvtani összefoglalók, filmek, zenék, boltban kapható vagy otthon elkészített szótanuló kártyák kitűnő segítséget nyújtanak az otthoni gyakorláshoz.

Bármilyen intenzitást is választasz, a minimum napi egy óra gyakorlás feltétlenül javasolt. A gyakorlat lehet a szavak tanulása, a nyelvtani feladatok, szabályok átismétlése vagy egy angol nyelvű könyv vagy műsor megtekintése.

A nyelvtanulást korhatár nélkül el lehet kezdeni, akár konkrét céllal, akár a tanulás és tudás örömére. Tanfolyami kínálatunkban találsz kifejezetten a tiniknek és az idősebb korosztálynak szánt kurzusokat is:
Tini Talk beszédfejlesztő tanfolyam személyesen vagy online
Senior tanfolyam személyesen vagy online

Fordulj munkatársainkhoz, és élj a konzultációs lehetőséggel.

Fejlődésedet folyamatosan mérjük a tanfolyamközi tesztekkel, amelyek során nem csak mi, de te is látod, hogy hol vannak azok a területek, ahol még fejlődnöd kell, illetve hol segítsünk többet. A tanfolyamot záróteszttel zárjuk.

Manapság nehéz olyan embert találni, aki egyáltalán nem beszél angolul, még ha csak keveset is. Sok olyan diák fordul meg nálunk, aki élete során tanult már valamennyit angolul, kezdő tanfolyamainkon így gyakoriak az újrakezdő hallgatók. Pillants rá az első feladatra, hátha felismersz egy-két angol szót belőle. Ha nehéznek találod és úgy érzed, nem megy tovább, kattints a teszt befejezése gombra.

Online csoportos tanfolyamaink illetve egyes online egyéni képzések esetén a tananyagot ingyenesen biztosítjuk diákjaink számára. Bővebb információt a tanfolyamleírásoknál találsz.

Tanfolyamainkon minden korosztályból találkozhatsz diákokkal. Külföldről érkező diákok is gyakori résztvevői a csoportoknak, jelenlétük már kezdő szintű kurzusokon is pozitív, motiváló erővel hat a magyar anyanyelvű diákokra, akik a frissen szerzett tudásukat egyből élesben használhatják.

Stabil, megbízható internetkapcsolat, kamera és mikrofon illetve az online tananyag és az órán megosztott kiegészítő anyagok megnyitásához szükséges szoftver (pl. Microsoft Office programok). Az online tanórákat a Zoom felületen tartjuk, amely regisztráció nélkül használható, emellett böngészőn keresztül könnyen elérhető, használatához nem szükséges egyéb program letöltése.

Írd meg szintfelmérőnket és vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, hogy felmérhessük az igényeidet és segíthessünk a legmegfelelőbb tanfolyam kiválasztásban.